Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، روش‌های تشخیصی متنوعی در علوم پزشکی وجود دارد؛ یکی از این روش‌های تشخیصی سونوگرافی است، که به خصوص در روند تشخیص و درمان ناباروری و پایش باروری مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ یکی از روش‌های سونوگرافی که در زنان استفاده می‌شود، سونوگرافی واژینال است، در این نوع سونوگرافی تمامی اعضای تناسلی زنان مانند رحم، تخمدان، گردن رحم و واژن مشاهد می‌شود و مورد بررسی قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انجام این آزمایش بی‌خطر است و جزو روش‌های غیر تهاجمی محسوب می‌شود، روش تشخیصی دیگری که با سونوگرافی واژینال قابل مقایسه است و یک عمل جراحی با حداقل آسیب به شمار می‌رود، هیستروسکوپی است، در این روش پزشک یک دوربین بسیار کوچک را از طریق واژن وارد رحم کرده و ناهنجاری‌ها و مشکلات رحم را به‌ استفاده از آن مشاهده می‌کند.

قدرت تشخیص سونوگرافی واژینال و هیستروسکوپی 

به منظور مقایسه قدرت تشخیصی سونوگرافی واژینال دوبعدی و هیستروسکوپی برای ارزیابی ناهنجاری‌های رحمی در بیمارانی با شکست مکرر لانه گزینی یا از دست دادن مکرر حاملگی، مرضیه شیوا، فیروزه احمدی، آرزو اعرابی پور و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، پژوهشی را طراحی کردند که طی آن از دسامبر ۲۰۱۳ تا ژانویه ۲۰۱۵، برای ۷۸۹ بیمار مراجعه کننده به پژوهشگاه رویان که دچار شکست مکرر لانه گزینی یا از دست دادن مکرر حاملگی بودند، سونوگرافی واژینال دوبعدی پیش از هیستروسکوپی انجام گرفت و نتایج حاصل از این دو روش تشخیصی با روش‌های آماری مقایسه شد.

بیشتر بخوانید:  نشانه‌های سقط جنین در بانوان و راهکار‌های جلوگیری

نتایج این پژوهش نشان داد، در سونوگرافی واژینال دو بعدی ۵۴۵ مورد (۶۹ درصد) طبیعی و در ۲۴۴ بیمار (۳۱ درصد) ناهنجاری تشخیص داده شد که شامل ۸۴ مورد (۱۰.۶ درصد) پولیپ آندومتر، ۱۵ مورد (۱.۶ درصد) فیبروئید‌های رحم، ۱۰ مورد (۱.۳ درصد) سندرم آشرمن، ۹ مورد (۱.۱ درصد) هایپرتروفی اندومتری و ۱۲۶ مورد (۱۵.۹ درصد) رحم آرکوئیت و دیواره دار بود.

آیا در بیماران مبتلا به سقط مکرر استفاده از روش تشخیصی هیستروسکوپی لازم است؟

سونوگرافی واژینال دوبعدی و هیستروسکوپی در ۱۶۳ مورد ناهنجاری را یکسان تشیخص دادند، اما در سونوگرافی واژینال دوبعدی برخی ۱۲۰ مورد پاتولوژیک را شناسایی نکرد (۱۲۰ مورد)؛ در هیستروسکوپی میوم و فیبروم با دقت ۱۰۰ درصد تشخیص داده شد و تشخیص پولیپ اندومتر کمی کمتر بود، در حالی که در سونوگرافی واژینال دوبعدی قدرت و دقت تشخیص کمتر بود.

بیشتر بخوانید: استرس می‌تواند باعث سقط جنین شود؟

نتایج این پژوهش نشان داد، سونوگرافی واژینال دوبعدی در مقایسه با هیستروسکوپی، ویژگی بالا و حساسیت کمی برای تشخیص بیماری‌های رحمی در بیماران شکست مکرر لانه گزینی یا از دست دادن مکرر حاملگی دارد؛ بنابراین لازم است هیستروسکوپی به عنوان یک روش تشخیصی قبل از درمان در نظر گرفته شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۹۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

محسن ذاکریان در همایش کنشگران مقابله با سقط عمد جنین در مشهد که با همکاری بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی و جمعیت هلال احمر استان امروز در اردوگاه فرهنگی و تربیتی امام رضا (ع) مشهد برگزار شد، اظهار کرد: آمار‌های غیررسمی در کشور نشان می‌دهد که سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در سطح کشور انجام می‌شود، عددی که بسیار نگران‌کننده بوده و لازم است تا همه دستگاه‌ها در این زمینه فعالیت‌های جدی کنند.

وی تصریح کرد: مرکز نفس در سال ۱۴۰۰ کار خود را در مشهد و با هدف جلوگیری از سقط عمد جنین سالم آغاز کرد و تاکنون بیش از ۳ هزار مورد جلوگیری از سقط عمد جنین سالم در نقاط مختلف کشور توسط مرکز نفس انجام شده است.

رئیس قرارگاه نفس کشور و مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی ادامه داد: بیشترین دلیل سقط عمد در کشور را ناسازگاری زوجین و احساس عدم امنیت بوده است.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • خداحافظی تلخ مارکو رویس از دورتموند پس از ۱۲ سال + ویدئو
  • سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود
  • (ویدئو) پیام خداحافظی مارکو رویس برای هواداران
  • مردم ۷۰ درصد هزینه‌های آزمایشگاهی را از جیب پرداخت می‌کنند
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • جلوگیری از ۳ هزار سقط عمد جنین سالم در کشور
  • کودکان زیر ۷ سال رایگان درمان می‌شوند
  • اجرای قانون رایگان شدن خدمات تشخیصی و درمانی گروه سنی زیر ۷ سال، در بیمارستان‌های خراسان جنوبی
  • تحقق ۱۲۴ درصدی درآمد حاصل از عوارض ساختمانی در قم
  • آرزوی پالاسیوس:‌ای کاش مسی جاودانه شود